Teun Grondman (1994) is kunstenaar, schrijver, redacteur en programmamaker. Hij studeerde Beeld en Taal aan de Gerrit Rietveld Academie, Approaching Language aan het Sandberg Instituut en Advanced Technology aan de Universiteit Twente. Momenteel werkt hij bij het Nederlands Letterenfonds. Teun is breed geïnteresseerd, intuïtief en houdt van duidelijkheid.

In zijn autonome werk combineert hij 3D-animatie, tekst en muziek—bijvoorbeeld in de korte film The Real Time, waarmee hij in 2021 zijn mastergraad behaalde. Zijn korte film E*roding Worries werd geselecteerd voor diverse festivals, en The Pendant, waar hij de 3D-effecten voor verzorgde, was de ontvanger van de Gerrit Rietveld Academie afstudeerprijs.

Als schrijver schrijft hij verhalen en essays, die onder andere werden gepubliceerd in DIG, Mister Motley en de Oerol Dagkrant. Zijn stijl is door Maurits de Bruijn omschreven als meesleepend, grappig en toegankelijk, met intelligente observaties en een heldere structuur. Tot 2022 zat hij in de redactie van DIG, waar hij tevens verantwoordelijk was voor de beeldredactie en de ontwikkeling van een nieuwe website.

In zijn vrije tijd organiseert hij samen met anderen De Mus, een wekelijkse variétéavond in het Torpedo Theater, het kleinste theater van Amsterdam. Voor De Mus scout hij interessante artiesten en begeleidt hij ze met het presenteren van hun werk op het podium.

Teun is geboren in Enschede. Van 2015 tot 2021 was hij bewoner van broedplaats Heesterveld in de Bijlmer. Tegenwoordig woont hij in het centrum van Amsterdam. Hij houdt van skateboarden, boeken en films.